Hitta rätt bland Arlandas terminaler

Karta Terminaler.

I denna guide hjälper vi dig att snabbt hitta rätt bland Arlandas terminaler. Vi går igenom hur du hittar till flyget, vad som finns på de olika terminalerna och hur du flyttar dig mellan dem.

 

Kort om terminalerna

Arlanda flygplats har fyra våningar. Huvudingången ligger på våning 3 för samtliga terminaler. Flygplatsen är logiskt uppbyggd med SkyCity i mitten, så det är lätt att hitta till flyget. Det är också enkelt att förflytta sig mellan terminalerna.

Nuförtiden är det bara Terminal 2, 4 och 5 som används för passagerartrafik:

 • Terminal 5: Den största av Arlandas terminaler. Hanterar både utrikes- och inrikesflyg. Merparten av alla flygbolag använder denna terminal. Här hittar du gater 11Y, D11 – D20, E1 – E10 och F1 – F69. 
 • Terminal 4: Det som tidigare hette Terminal 4 har slagits samman med Terminal 5 och kallas idag för Gateområde C. Här hittar du gate C30 - C44. Några få flygbolag använder denna terminal, bland annat Ryanair och Wizzair. Fungerar för både inrikes- och utrikesflyg.
 • Terminal 3: Användes tidigare för inrikesflyg men används i nuläget av frakt- och logistikbolag som flyger till och från Arlanda
 • Terminal 2: Relativt liten terminal som används av bland andra KLM, British Airways, Iberia och Air France. Används för utrikesflyg.
 • Det finns ingen Terminal 1 på Arlanda.

 

Hitta till din terminal och ditt flyg

Så här hittar du rätt när du ska flyga:

1. Hitta till terminalen

Beroende på hur du tar till Arlanda, börjar du på olika platser på flygplatsen, oftast SkyCity eller i anslutning till terminal 2, 4 eller 5.

 • Om du kommer till Arlanda med tåg ligger Arlanda Centralstation direkt under SkyCity, mellan terminal 4 och 5.
 • Busshållplatser finns vid Terminal 2 och 4 men SL-bussar stannar endast vid SkyCity.
 • Om du blir avlämnad med bil eller taxi stiger du av utanför terminal 2, 4, eller 5. I nuläget är terminal 5 avstängd för trafik på grund av ombyggnad och du kliver istället av vid terminal 4.

 

Från parkeringen till terminalen

För dig som kommer till Arlanda med egen bil finns olika parkeringsalternativ, både i direkt anslutning till terminal 2 och intill terminal 5. Vanligast är att du får ta en promenad till respektive terminal, vilket tar uppåt 9 minuter.

 

Det finns även ett flertal långtidsparkeringar längre bort - då anländer du med transfer till flygplatsen. Transferbussarna stannar vid Terminal 2 och 4 (terminal 5 är tillfälligt stängd för trafik). Samma sak gäller om du bor på hotell med parkering och åker med hotellets transfer till flygplatsen.

 

Hos Lindskrog parkerar du 4 minuter från terminalen. Våra gratis transferbussar kör dig direkt till din terminal. Vid hemresan har vi koll på din flight och väntar på dig på samma plats.

2. Checka in

Om du har bagage att checka in hittar du incheckningsdisken i den terminal som du flyger ifrån. Alla diskar är numrerade och du hittar aktuellt nummer på informationsskärmarna. Vissa flygbolag erbjuder självbetjäning i incheckningsautomater. Använder du en av dem går du sedan till drop off för att lämna in det incheckade bagaget.

3. Passera säkerhetskontrollen

Varje terminal har en säkerhetskontroll. Flyger du från Terminal 2 väljer du med fördel den eftersom det inte går att gå till och från Terminal 2 efter säkerhetskontrollen (transferbuss finns dock – se nedan).

Flyger du från Terminal 4 eller 5 kan du välja den säkerhetskontroll av dessa två som har kortast kö.

4. Ibland är det även passkontroll innan gaten

Om du flyger utanför EU eller Schengen behöver du passera en passkontroll. Den ligger strax innan din gate.

Det här hittar du på terminalerna

Restauranger & butiker

Det finns restauranger, kaféer, kiosker, växlingskontor och butiker i samtliga terminaler, både före och efter säkerhetskontrollerna.

 

De flesta butikerna ligger efter säkerhetskontrollen men det finns en del affärer även i övriga delar av flygplatsen, särskilt i SkyCity.

Lounger

Loungerna är särskilt uppskattade bland affärsresenärer. Du hittar dem efter säkerhetskontrollen. I Terminal 4 och 5 ligger de på våning 3. Loungen i Terminal 2 ligger på våning 4.

Skötrum och toaletter

Det finns gott om skötrum och toaletter på Arlanda, både innan och efter säkerhetskontrollen samt på olika våningsplan.

Lekplatser

Barnfamiljer brukar uppskatta lekplatserna som kallas för ”Flajt” i Terminal 5. En ligger på våningsplan 2. På våning 3 finns det en i Gateområde E och en i Gateområde F. Det finns dessutom en lekplats på våning 4 i Gateområde F.

SkyCity - Arlandas nav

SkyCity fungerar som knutpunkt mellan Terminal 4 och 5. Direkt nedanför finns Arlanda Centralstation, där pendeltåg och regionaltåg stannar.

 

SkyCity har också ett flertal restauranger, barer, caféer och butiker. Här finns en hållplats för SL-bussarna och anslutning till korttidsparkering. Det ligger även några hotell samt ett religionsneutralt bönerum i SkyCity.


Så tar du dig mellan terminalerna

Idag sitter alla terminaler ihop och du kan gå mellan dem inomhus. Det tar cirka 20 minuter att gå från den ena änden av flygplatsen till den andra. Det går dessutom att ta sig mellan vissa terminaler och gater efter säkerhetskontrollen.

 

Observera dock att du inte kan gå till och från Terminal 2 efter säkerhetskontrollen. Behöver du ta dig dit eller därifrån finns istället en gratis transferbuss. Det finns en knapp vid respektive gate som du använder för att ringa efter bussen som då kommer inom 20 minuter.

 

 • Reser du inom Schengen stannar bussen vid Gate 61C (Terminal 2), T11 (passagen mellan Gateområde C och Terminal 5) och F5 (Terminal 5).
 • Reser du utanför Schengen stannar transferbussen vid Gate F1 (Terminal 5) och D24. Det finns också en buss mellan Gate F5 (Terminal 5) och Gate 70 (Terminal 2).

 

Före säkerhetskontrollen finns dessutom gratis transfer med Arlanda Express mellan Arlanda Södra (Terminal 2, 3 och 4) och Arlanda Norra (Terminal 5).

Vanliga frågor om Arlandas terminaler

 • Hur vet jag vilken terminal jag ska till på Arlanda?

 • Vilka flyger från Terminal 4 på Arlanda?

 • Hur många terminaler finns det på Arlanda?

 • Kan man gå mellan Terminal 2 och 5?

 • Kan man parkera vid terminal 5?

 • När öppnar Arlanda?

 • Hur många jobbar på Arlanda?

 • När ska man vara på Arlanda?

Fler vanliga frågor

Öppet dygnet runt - årets alla dagar