Här är bästa sätten att åka till Arlanda

Dags att resa? – Härligt! Men vilket är egentligen det bästa sättet att åka till Arlanda?

 

Det beror givetvis på en mängd faktorer. Vad har du för budget? Var bor du? Har du mycket bagage? När går flyget? Vill du spara tid? Kanske ska du resa med barn? Finns rörelsehindrade med i sällskapet? Bara för att nämna några exempel.

 

I denna artikel visar vi vilka som är de billigaste, snabbaste och smidigaste sätten att resa till Arlanda och vilka fördelar och nackdelar de har. 

 

Billigaste sättet att ta sig till Arlanda

Det absolut billigaste sättet att ta sig till Arlanda på är med buss. Minst kostar det om du tar lokalbussen från Uppsala eller Märsta. Från Stockholm går SL-bussarna endast på natten.

 

Vy Flygbussarna och Flixbus är också billiga. Åker du från en plats som ligger lite längre bort finns Bus4You, Vy Express, Härjedalingen, Masexpressen och Ybuss. Priserna brukar vara relativt låga på samtliga bussar jämfört med tåg.

 

Billigt är dock inte alltid bäst. Åker du buss måste du anpassa dig efter tidtabellen och det finns inte alltid en linje som passar. Från många orter måste du byta buss, vilket kan vara stressigt om du har ett flyg att passa. Dessutom blir det lätt bökigt att åka buss med bagage och barn. Men om budgeten är det absolut viktigaste - då kan buss vara rätt alternativ för dig.

Olika sätt att åka till Arlanda – jämförelse

Priserna avser vuxen, enkel resa, om inget annat anges.
*Pris vid parkering 4 veckor - för andra tidsperioder gäller andra dygnspriser.


Tåg

Färdsätt: Arlanda Express

Från: Stockholm

Avgångar: 4-6 ggr / timme

Pris (1 april 2024): 340 kr

 

Färdsätt: Fjärrtåg (SJ, VY)

Från: Nästan hela landet (vissa sträckor med byten)

Avgångar: Ca 60 avgångar / dygn

Pris (1 april 2024): Ca 160 - 1200 kr, exkl. 130 kr stationsavgift

 

Färdsätt: Regionaltåg (Mälartåget)

Från: Bl.a. Örebro, Arboga, Eskilstuna, Stockholm, Uppsala

Avgångar: Upp till 10 ggr / dag

Pris (1 april 2024): Ca 200 - 400 kr

 

Färdsätt: Pendeltåg (SL)

Från: Uppsala & Stockholm (samt med byte till övriga SL-destinationer)

Avgångar: 2-3 ggr / timme

Pris (1 april 2024): 42 kr + 130 kr stationsavgift

 


Buss

Färdsätt: Flygbussarna

Från: Stockholm

Avgångar: 2-3 ggr / timme

Pris (1 april 2024): 129 - 149 kr

 

Färdsätt: Bus4you

Från: Flertalet städer

Avgångar: 15-20 ggr / dag

Pris (1 april 2024): Från 219 kr

 

Färdsätt: Flixbus

Från: Flertalet städer

Avgångar: Upp till ca 25 ggr / dag (beroende på destination)

Pris (1 april 2024): Från 99 kr

 

Färdsätt: Lokalbuss

Från: 801 från Uppsala, 583 och 579 från Märsta, nattbuss till/från Stockholm

Avgångar: 1-2 ggr / timme

Pris (1 april 2024): Från 39 kr

 


 

Bil

Färdsätt: Egen bil

Från: Var du vill!

Avgångar: När du vill!

Pris (1 april 2024): Parkering från 61 kr / dag*

 

Färdsätt: Taxi

Från: Var du vill!

Avgångar: Ungefär när du vill

Pris (1 april 2024): 550 - 700 kr Arlanda - Stockholm

 

 


Snabbaste sättet att åka till Arlanda

Åk från Stockholm till Arlanda

Åker du från Stockholm är Arlanda Express snabbast. Mindre än 20 minuter tar det från Centralstation, men det kostar en del.

För ungefär halva priset men dubbla restiden tar du dig till Arlanda med SL:s pendeltåg från Stockholm. 

Åk från Uppsala till Arlanda

Lika mycket kostar det från Uppsala och därifrån är SL-pendeln faktiskt det snabbaste sättet att åka till flygplatsen.

Snabbaste sättet att åka till Arlanda från övriga orter

Tåg kan också vara snabbt och smidigt om du åker från orter längre bort, men som du vet blir tyvärr många tåg försenade eller inställda. Det kan givetvis vara förödande om du ska ut och resa.

Om du inte har turen att bo nära en vältrafikerad tåglinje kan bilen vara ett snabbare alternativ. Prova gärna att skriva in färdvägen i bilens GPS eller Google Maps för att se vilket som är snabbast för dig.

Tänk på att – Kliver du av tåget på Arlanda får du betala en stationsavgift på 130 kronor för att komma in på flygplatsen. Ofta ingår avgiften i biljettpriset. Annars får du betala på plats.

Taxi eller Uber – ett alternativ för dig som bor nära

Taxi eller Uber är ett alternativ om du vill komma fram snabbt och enkelt, men då får du vara beredd att betala en del om du inte bor nära flygplatsen. Se upp för oseriösa aktörer.

 

Smidigaste sättet att resa till Arlanda

Det allra smidigaste sättet att resa till Arlanda på är med egen bil och parkera vid flygplatsen. Du slipper passa tider, trängas med andra passagerare och du kan enkelt ta dig till flygplatsen oavsett var du bor.

Familjer väljer ofta att ta bilen för att slippa bekymmer med att hålla reda på bagage och barn. Bor du på en ort som inte har direktförbindelse med Arlanda är bilen ett överlägset alternativ för att slippa omständliga byten. Går planet tidigt är det ett sätt att komma iväg utan att behöva övernatta på Arlanda.

Egen bil är överlag ett utmärkt val om du vill ha en bekväm och helt stressfri start på resan.

För dig som vill ta bilen till flygplatsen finns goda möjligheter till långtidsparkering intill flygplatsen. Bäst valuta för pengarna får du om du parkerar på en parkering som inte tillhör Arlanda men som ligger direkt intill, såsom Lindskrog.

Det finns även långtidsparkering med gångväg in till Arlanda SkyCity men den är betydligt dyrare och kräver upp till 9 minuters promenad, vilket inte är så kul.

Parkera billigt på Lindskrog – 4 minuter från terminalen

Lindskrog erbjuder smidig och säker parkering på Arlanda, både inomhus och utomhus. Det är en mycket prisvärd parkering som endast kostar från 60 – 199 kronor per dygn, beroende på hur länge du kommer att parkera.

Parkeringen är alltid bemannad, har supertrevlig personal och ligger endast 4 minuter från terminalen. Transferbussen är gratis och anpassar sig efter din avresa och ankomst. Givetvis kan du även ladda din elbil när du parkerar.

 

Vad är bästa sättet att åka till Arlanda?

Som du märker finns en mängd färdsätt att välja bland. Arlanda har mycket goda förbindelser. Vilket sätt som är bäst beror på din situation och vad du tycker är viktigt.

Så här kan vi sammanfatta alternativen:

  • Buss är nästan alltid billigast och det finns bussar från många städer, men du får trängas, det kan bli stressigt och kanske får du byta buss.

  • Arlanda Express är snabbast, men det kostar en slant och det går bara från Stockholm. Pendeltåg som är hälften så dyrt kan vara ett alternativ om du bor i Stockholm eller Uppsala.

  • Taxi är enkelt men kostar mycket om du inte bor nära.

  • För många är egen bil det smidigaste sättet att ta sig till Arlanda på och sedan långtidsparkera. Vill du ha en stressfri start på resan är detta ett bra alternativ, speciellt om du har barn, packning eller bor en bit från flygplatsen.

 

Så får du en bra start på resan

Vi brukar säga att resan börjar redan på väg till flygplatsen. Här har vi samlat några tips för att få en smidig och bekymmersfri start på just din resa:

1. Planera bort stressen

Oavsett hur du tar dig till flygplatsen, är rekommendationen att du ska vara på Arlanda 2 till 2,5 timmar före avgång om du reser inom Europa, eller 3 till 3,5 timmar om din destination ligger längre bort.

Det kan vara nog så stressigt att ha ett flyg att passa. Så välj gärna att ta dig till Arlanda på ett sätt som du tycker känns smidigt.

Har du bil parkerar du lätt och snabbt på Lindskrogs bemannade parkering och sedan är det bara 4 minuter till terminalen med vår bekväma transfer. Vi har koll på alla avgångar och ankomster, även om det skulle vara förseningar.

2. Hitta lätt och rätt

Spara gärna färdvägen i bilens GPS eller Google Maps dagen före, så slipper du det momentet på resdagen.

Arlanda är relativt lätt att hitta på, bara du känner till hur terminalerna ligger i förhållande till varandra. Här finner du en karta över Arlandas terminaler.

Om du vill ha en överblick av parkeringsmöjligheterna hittar du här en karta över parkering nära Arlanda.

Tips: När du parkerar hos Lindskrog släpper vi av dig vid rätt terminal, på gångavstånd från din gate. Enklare kan det inte bli!

3. Förenkla logistiken med bagage och barn

Barn är underbara - men kan vara utmanande reskamrater, inte minst när du har biljetter, pass och ett berg av resväskor att hålla koll på. Åker du med egen bil får du lätt med dig all packning och har full koll på alla familjemedlemmar.

Tips: För att minska stressen går det att packa in allt större bagage i bilen redan dagen före. Det som behövs under resan ryms oftast i handbagaget.

4. Ge bilen kärlek medan du flyger

När du parkerar hos Lindskrog har du möjlighet att låta oss sköta om din bil medan du är ute och reser. Du kan lägga till tilläggstjänster såsom tvätt, bilvård och däckbyte. När du kommer tillbaka har du en ren och väl omskött bil.

 


Öppet dygnet runt - årets alla dagar